Raf Sistemleri Temel Bileşenler
Raf Sistemlerinin Temel Bileşenleri: Depolama ve Organizasyonun Ana Unsurları
Depolama sistemlerini, modern çizgiler ile kaliteyi bir araya getirerek oluşturan HASRAF depolanacak her türlü ürününüze göre farklı çözümler sunarak İhtiyaçlarınıza cevap vermektedir.
Profil Ayak
Profil Ayak Yer Bağlantısı
Travers
Diagonal Bağlantı Profilleri
Emniyet Kilidi
Profil Gerdirme Takımı
Ara Bağlantı
Tava (Saçaksız)
Tava (Saçaklı)
Sunta Raf
Izgara Raf
Ürün Emniyet Kafesi
Sandık Altı Emniyet Rafı
Palet Altı Emniyet H Profil
Palet Altı Emniyet Profili
Sunta Raf Altı Emniyet Profili
Palet Sonlandırıcı Profil
Dikey Palet Dayama
Ayak Koruma (Plastik)
Ayak Koruma Bariyeri
Profil Ayak Koruması (Köşe)
Profil Ayak Koruması (U)
Varil Sabitleme Profili
Ünite-Koridor Numara Levhaları
Gömlekli Ayak Pabucu
Temel Bileşenler
Profil Ayak Koruması (Köşe)
Ayak Koruma Bariyeri
Ayak Koruma (Plastik)
Profil Ayak Koruması (U)
Palet Altı Emniyet Profili
Palet Altı Emniyet H Profili
Gömlekli Ayak Pabucu
Sandık Altı Emniyet Rafı
Varil Sabitleme Profili
Tava (Saçaksız)
Tava (Saçaklı)
Sunta Raf
Izgara Raf
Ürün Emniyet Kafesi
Ünite-Koridor Numara Levhaları
Sunta Raf Altı Emniyet Profili
Palet Sonlandırıcı Profil
Raf Yük Etiketi
Profil Ayak Yer Bağlantısı
Profil ile zemin arasında bağlantıyı sağlar. Bu sayede raf sistemin istenmeyecek şekilde hareket etmesini önlemiş oluruz. Bir veya iki adet ankraj ile zemine tutturulur. Bu aşamada zeminin mukavemetini de dikkate almak gerekmektedir. Profil ebatlarına göre farklı ölçülerde imal edilirler. Profilin zemine uyguladığı baskıyı yayarak zeminin makavemetini arttırır.
Emniyet Kilidi
Raflara ürün yerleştirilirken ya da alınırken traverslere gelebilecek güçlü darbeler karşısında traversin yerinden çıkmasını engellemek amacı ile kullanılırlar. Güvenlik açısından çok önemli olan emniyet kilitleri traverslerin profile geçen ger bağlantı konnektörü üzerinde l'er adet bulunmalıdır. Yani her traverse 2 adet kullanılmaktadır.
Profil Gerdirme Takımı
Raf üzerinde yük arttıkça profil ayaklar arasında esnemenin artiasını engellemek için gerdirme takımı devreye girer. 2 profilin arası çapraz bağlantı ile gerdirilir ve bu şekilde yüke karşı mukavemiyet arttırılır.
İhtiyaca Göre Konnektör Bağlantı Tipleri
Sırt sırta raf sisternlerinde temel bileşenlerden biri de traverslerdir. Yükün üzerine konulduğu taşıyıcı elemandır. Yatay olarak konnektörlerindeki tırnaklar vasıtası lie iki ucundan profillere (ayaklara) monte edilirler ve herhangi bir sebeple yerinden çıkmasını engellemek için her konnektöre 1 tane emniyet pimi takılarak güverilik sağlanır. En yaygın kullanılan CC profiller olsa da istiflenecek ürünlerin ağırlığına göre çeşitli profil alternatifleri bulunmakta olup Ihtiyaca göre farklı uzunluklarda üretilebilmektedir. Oldukça dayanıklı olan traversler kullanılacak ürün, palet, sandık vb, unsurlara göre belirlenirler. Traversin uzunluğu genellikle yaygın olarak kullanılan euro palet ölçülerine göre belirlenmektedir.
Raf Derinlikleri ve Profil Yükseklikleri
Koridor Genişliği/Aisle Width İstifleme yapılırken ürünlerin güvenliğini sağlamak için istifleme aşamasına da dikkat edilmesi gereklidir. Paletli ürünler üst katlara aktarılırken istifieyici operatörün görüş mesafesinin azalması bu nedenle de ürünlerin raflara yerleştirilirken zarar görmesi söz konusu olmaktadır. Bu tür kaza ve aksaklıkları önlemek için palet aralıklarının İyi belirlenmesi önem teşkil etmektedir.
İstifieme Araçları Kaldırma Yükseklikleri Depalama sisteminin yüksekliği, depo alanının yüksekliğine, istiflenecek ürünlerin ağırlıklarına, yüksekliklerine ve buna bağlı olarak üst üste kaç sıra takip edeceğine göre belirlenir. Talep edilen kat yüksekliklerine ve depolanacak ürün ağırlığına göre ihtiyacı karşılayabilecek istif araçları temin edilmedilir
Koridor Genişliği Sirt sirta sistemlerde ihtiyaca göre üniteler belirlenir, ancak üniteler arasındaki mesafeleri (ara koridor) belirlenirken kullanılacak istif aracına göre hareket edilmesi gerekmektedir. Bu araçların marka ve modellerine göre dönüş alanları farklılıklar gösterebilmektedir.