İçine Girilebilir Raf Sistemi
İçine Girilebilir Raf Sistemi: Pratik Depolama Çözümleri İçin Yenilikçi Yaklaşım
İçine Girilebilir Depo Raf Sistemlerinde, Ünitelerin arasında koridor olmadığı için depo alanından en yüksek oranlarda faydalanılmasını sağlar. Bu sebepten dolayı en verimli sistemlerden biridir. Aynı nitelikte ve çokça paletli ürünün depolanması için idealdir. Forklift sistemin içinde hareket eder ve paletlerinizi sondan başa doğru depolar. Bu sebepten dolayı daha çok ilk giren son çıkar prensibi ile kullanılabilmekte olduğundan aynı ürünlerin depolanacağı alanlarda tercih edilmektedir. Ancak ilk giren ilk çıksın isteniliyorsa ( drive-through ) depo alanının önünde ve arkasında forklift hareket alanları olan sitelerde kurulabilmektedir. Sistemin yüksekliği ve kat aralıkları, deponuzun yüksekliği ve depolayacağınız ürünlere göre belirlenebilmektedir. Yükleme ve boşaltma sırasında hızlı hareket etmemizi sağladığı için zamandan kazandırır.
İçine Girilebilir Raf Sistemi
İçine Girilebilir Raf Sistemi: Optimal Depolama İçin Mükemmel Çözüm
İçine girilebilir raf sistemleri, depolama alanlarında kullanımı kolay ve esnek depolama çözümleri sunar. Bu sistemler, alan verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır ve kullanıcıların depolama ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilebilir. İhtiyaç duyulduğunda içine girilebilme özelliği sayesinde, depolanan malzemelere kolay erişim sağlar ve depo alanlarının düzenli tutulmasını destekler.
İstif Araçları Kaldırma Yükseklikleri: Depolama sisteminin yüksekliği, depo alanının yüksekliğine, istiflenecek ürünlerin ağırlıklarına, yüksekliklerine ve buna bağlı olarak üst üste kaç sıra takip edeceğine göre belirlenir. Talep edilen kat yüksekliklerine ve depolanacak ürün ağırlığına göre ihtiyacı karşılayabilecek istif araçları temin edilmelidir.
Koridor Genişliği/Aisle Width İçine girilebilir sistemlerde ihtiyaca göre üniteler belirlenir, ancak üniteler arasındaki mesafeleri (Ara Koridor) belirlenirken kullanılacak istif aracına göre hareket edilmesi gerekmektedir. Bu araçların marka ve modellerine göre dönüş alanları farklılık gösterebilmektedir.